HTML

épp itt vagyunk

Támogatóink

 
ők csinnálták ezt a blogot
 
ők csinálták a mobil alaklamzást (most épp itt vagyunk)

túra képek

defekt counter: 22

út során szerzett defektek:
- Levi (7)
- Sebi (6)
- Ádám (3)
- Kende (3)
- Kata (1)
- Matyi (1)
- Lóci (1)

Friss topikok

Címkék

Archívum

2012.08.07. | Róma, 2. nap: Ostia (Antica)

2012.08.09. 07:19 blogfelelős

A mai napon felfrissülésként lementünk a tengerpartra. De előtte megálltunk Ostia Anticanál, hogy megnézzük a város fennmaradt emlékeit.
 
IGP3767

 

 
 
Ostia Antica után továbbmentünk Lido di Ostiaba, hogy fürödjünk (ugyanis tényleg forróság volt).

SAM 3514

 
 

Fürdés után jöttünk haza, ahol várt ránk a vacsora (töltött káposzta konzerv :)

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juhász Gábor 2012.08.18. 15:40:24

A mai program Ostia. Mivel már jártam Ostia Anticában, meg a tengerparton is, alternatív programot szervezek: Castel Gandolfo, a pápai nyaraló és a Lago Albano. Természetesen kerékpárral. Hujbert Áron és Sebi jelentkeznek. Különösebb kavarás nélkül jutunk ki a városból a Via Appia Nuován (érintve a Santa Maria Maggiore-t és a Lateránt). Az út forgalmas, de nem túl hosszú, Castel Gandolfóba emelkedőn jutunk be. Svájci gárdisták állnak a kapuban, Áron és Sebi elmondja, hogy kik vagyunk, nem dobódnak fel igazán a hírtől. A pápa ittléte felől is érdeklődünk, igenlő választ adnak. Sebi ennek ellenére lemufurcozza őket. Legurulunk a tópartra (krátertó). Fürdésre ideális hely, alig vannak, megfelelő a hőmérséklet is. A napágy 5 euró, de nem kell használni, bár a földön a hangyák az urak. Sebivel kinézünk egy közeli hegyet, Áron visszamegy a szállásra. Újra felmegyünk a kráter peremére, gyönyörű kilátás. A Monte Cavóra igyekszünk, 950 méter, Bangha Béla szerint nagyszerű a kilátás. Egy utat elnézünk, de a mindig felfele taktika beválik, bár idővel az útból turistaösvény lesz. A hegytető katonai övezet, kilátás semmi. Még jó, hogy nem lőnek le. Visszafelé nagyobb tévesztés, az utat, amin menni kívántunk, balra jelezte egy tábla, én viszont úgy értelmeztem, hogy ez már az az út, és jobbra fordultam rajta. Sebinek felfelé kiesett a hátsó kerék. Vissza a Via Appia Anticán jövünk, varázslatos, pineák, legelésző állatok, macskakő 10 km-en át, nincs forgalom, olykor egy ház, vagy egy kétezer éves emlék. Sebi hasmenéssel küszködik. Benézünk a Szent Sebestyén templomba (épp mise fejeződik be, a papon kívül egy hölgy vett részt rajta), majd a San Callisto katakombákhoz érünk. Természetesen már zárva van. A forgalom felerősödik. Útvonaltervezés a Sebestyén kapu előtt. Rögtön tervezhetjük újra, mert ott nem lehet bemenni. Követjük a kerékpárutat, csak jó felé visz. A zuhanyhoz ma sem jutok be, marad az éjszaka.
süti beállítások módosítása