HTML

épp itt vagyunk

Támogatóink

 
ők csinnálták ezt a blogot
 
ők csinálták a mobil alaklamzást (most épp itt vagyunk)

túra képek

defekt counter: 22

út során szerzett defektek:
- Levi (7)
- Sebi (6)
- Ádám (3)
- Kende (3)
- Kata (1)
- Matyi (1)
- Lóci (1)

Friss topikok

Címkék

Archívum

2012.08.02. | 11. nap: Misano Adriatico » Loreto

2012.08.06. 07:41 blogfelelős

Többen misén vettünk részt reggel. Misano Adriaticoból több csoportban indultunk el (páran még a bepakolás miatt hátrébb maradtak) és egy hegyekkel tarkított kiadós tekerés után megálltunk fürdeni (és ebédelni) Senigalliaban.

SAM 3354

 
Onnan opcionálisan lehetett továbbmenni Anconába - ahonnan 270 fokos kilátás nyílt a tengerre.

IGP3410

 

 
 
Szállásunk Loretoban lett volna - ha kapunk szállást, illetve ha nem robban le a kísérőautó... Történt ugyanis, hogy elromlott a váltó és nem vette be a kettest. Ezért este 11 órakor (amikor megérkeztünk Loreto alatti Iveco szerviz előtti parkolóba) megálltunk és lefeküdtünk aludni.

IGP3421

Mai napi táv:

track-2012-08-02.png

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juhász Gábor 2012.08.18. 15:30:53

Reggel érdekes módon megint kenyérhiányban szenvedünk, nem messze pékség, 1000 Ft kilója. Hátul maradok a pakolókkal. Első megálló Senigállia. Már útközben utolérjük a többieket Fanóban, ahol a tábla szerint van Auchan. Egyrészt, soha többet ilyen táblának nem hiszek, másrészt nem megyek Auchan-ba, harmadrészt most már nem kezdek el anyázni, mert lehetett volna egy csepp eszem és 1 km után visszafordulok, az út mellett is találtunk volna valami boltot, negyedrészt az Auchanba sem volt normális áron normális kenyér (az olasz kenyerek jellegzetessége, hogy másodállásban kalapácsként használhatók, a héja szájsérülés nélkül nem fogyasztható és nincs benne egy csöpp só se). A fanói Auchan 10 km-re volt Fanótól, persze nem abba az irányba, mint amerre nekünk mennünk kellett volna. A Nap is elég jól sütött, mindenfajta ipari területen, kátyúkon vágtuk keresztül magunkat (ideális útvonalvezetés egy bevásárlóközpontba). A kocsit és a sofőrt is megpróbálta az út. Sanyival és Kendével mentünk be a boltba. Vettünk egy kis vizet is. Másfél liter simán lecsúszott. Valaki elejtette a szőlőjét, szemezgettünk belőle. A többiek már fürödtek Senigálliában, mikorra odaért a hátsó alakulat. Most – tegnappal ellentétben – nehézséget okozott, hogy az elővárosban álltak meg az ipercoop után balra, át a vasút alatt, majd a parton egy kicsit tovább Ancona felé. Andris a padka segítségével kificamította a bokáját. Olajbogyó volt sajttal az ebéd, fenséges lakoma. Volt egy WC nem messze, két úr várakozott előtte, meg egy kisfiú. A fiúcska folyamatos kapcsolatban volt a bennlévőkkel, akik fürödtek, mostak, és még ki tudja mit csináltak, a két úr egyre kevésbé bírta cérnával, dörömböltek az ajtón. A fiúcska is próbálta siettetni a rokonait. Láttam, hogy itt kilátástalan sorra kerülésem, az út másik oldalán senki nem tülekedett. Épp akkor érkezett Marci, hogy elmossa az evőeszközeit, sok sikert kívántam neki. Ancona fakultatív program lesz, sokan mennek Marci vezetésével. Valamivel hamarabb indulnak. Mi elkerüljük a várost. A kocsi Loretóba megy, oda tervezzük a szállást. A terv füstbe megy, a kocsi váltójával gondok vannak, leszáll az est. Egy picit mi is bemegyünk Anconába. A városon kívül 1,4 km-es alagút, a szellőző visítása a poklot idézi (bár a pokolban – tudtommal – még nem jártam). A kocsi Castelfidaróban, Balázs és Peti előttünk, az Anconába bement csoport mögöttünk (de senkit nem tudunk elérni közülük). Megállunk a 321-es kilométerkőnél, egy Iveco szerviznél. Kende tesz egy tétova kísérletet Loretóban, de már 10 óra elmúlt, a többiek is befutnak, végül a legszebb éjszakai szállásunk kerekedik. A szerviz reflektorai alatt sorba fekszünk, 20 méterre az SS16-os úttól. Egy kamion áll a parkolóban (több is dudál az útról). Már alszanak páran, mikor kiáll, ők is arrébb gurulnak. Végre elkészül a paradicsomos húsgombóc, már két napja tervbe volt véve. Sebi ismét megjegyzi: „Tanár úr, ez nagyon jó!” Sokan nem helyeselnek neki, pedig nekem is ízlik.
süti beállítások módosítása