HTML

épp itt vagyunk

Támogatóink

 
ők csinnálták ezt a blogot
 
ők csinálták a mobil alaklamzást (most épp itt vagyunk)

túra képek

defekt counter: 22

út során szerzett defektek:
- Levi (7)
- Sebi (6)
- Ádám (3)
- Kende (3)
- Kata (1)
- Matyi (1)
- Lóci (1)

Friss topikok

Címkék

Archívum

2012.07.30. | 8. nap: Fusina » Porto Viro

2012.07.30. 12:35 blogfelelős

Szinte hihetetlen, hogy egy hét már el is telt! Nagyjából az út felénél vagyunk (idő és táv szempontjából egyaránt).

Reggel egy gyors reggelizés (menü: főtt virsli mustárral, ketchuppal és majonézzel, valamint nagykanizsai kenyérrel és olasz bagettel) és összepakolás után hajóra szállt a csapat és elindult, hogy megnézze Velencét.

2012-07-30 08.12.06

 Velencéről nem lehet pár sorban beszámolni, ezért csak egy kép fog itt szerepelni róla...


IGP3043 

Szállásunk a szaléziaknál volt, külön köszönet Alessandro testvérnek és Julianak a segítségért!

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juhász Gábor 2012.08.15. 17:36:45

Reggeli után hajóval megyünk Velencébe, Lóci marad a kempingben a biciklikkel. Vázolom, hogy honnan van Velence gazdagsága, és máris nem csodálkozunk a kempingeseken. Zára, majd Konstantinápoly elfoglalása (4. keresztes hadjárat), a rablás Velence életének alappillére volt. Meg kereskedtek (ami majdnem ugyanaz más szóval). Ebből építettek templomot, meg palotákat. Mint a modern demokráciák: ránézésre szépek, mézes-mázos a szavuk, csak éppen hazudnak és a pusztulás szélén állnak. Mindettől függetlenül gyönyörködünk a városban, a San Marcoban, a térben, a Dózsepalotában, az oroszlánokban, a Frariban, Tiziano festményében (Mária mennybevétele). Fél háromig maradunk, hajóval vissza Fusinába. Az SS14 után, most az SS309 következik. Elég széles az út szélén a sáv. Sok a kamion, 1-2 km/h-val megdobják a sebességet. Porto Viroban sikerül szállást találni (Kende, Andris). Nem véletlen, Untsch tanár úrral annak idején már jártunk itt, a szaléziaknál. Marci és Sebi fakultatív programban meglátogatták Chióggiát, este navigálom őket a városban, bár magam sem tudom, hogy hol vagyok. Vacsorára paprikás krumpli készül, (majdnem) mindenki kiveszi a részét a munkából. Alessandro is velünk eszik. Marad még reggelre is (de reggel elfogyott!). Van focipálya lelátóval, csocsó, billiárd, asztalitenisz, kosár, kézi, röpi, és persze öltöző zuhanyzóval. Alvásra majdnem mindegyik termet, pályát igénybe vettük.
süti beállítások módosítása